Printfriendly

2016. december 2., péntek

Mézeskalácsos keksz szalámi



Nagyon egyszerű, sütés nélküli édesség egy kis ünnepi fűszerrel megbolondítva. Pár perc alatt összeállítható. Másnapra a darabos keksz szépen megpuhul és csodásan szeletelhető. 
Akár gasztroajándéknak is kiváló.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
*25 dkg darált háztartási keksz
*25 dkg háztartási keksz egyben
*10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
* 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
*1 ek rum (vagy aroma)
*25 dkg margarin
*1,5 dl tej

Először a kekszet egy tálba kisebb darabokra törjük.
A felmelegített tejben feloldjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kekszre öntjük.
Rászórjuk a darált kekszet, a fűszerkeveréket, meglocsoljuk a rumaromával és az olvasztott margarinnal.
Jó alaposan összeforgatjuk.
Kiterítünk egy folpackot, amire ráhalmozzuk a massza felét, majd rudat formázunk, a levegőt jól kinyomkodjuk belőle.
A maradék masszával is megismételjük a műveletet.
Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk a sütiket.
Másnap megszórjuk porcukorral és egy éles késsel felszeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése