Printfriendly

2016. december 3., szombat

Sült alma krémleves



Karácsonykor a nehezebb főételek ellensúlyozásképpen általában valamilyen könnyű, egyszerű levessel készülök, mint például ez az almaleves, amihez a gyümölcs először puhára sült a sütőben. Remekül kiegészíti ez a rendhagyó levesbetét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni hozzá, de most már csak ezzel kínálom, annyira megszerettük. Gyorsan tálalható, előre megfőzhető, és a vanília, a fahéj igazi karácsonyi hangulatot teremt.         
Hozzávalók 4 főre:
Leveshez:
*6 közepes alma
*1 tk őrölt fahéj
*1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor)
*Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek)
*1 csipet só
*2 dl sűrű tejszín

Levesbetéthez:
*3 dl tej
*1 csipet só
*3 púpos ek búzadara
*2-3 ek cukor

Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet sütjük.
Hagyjuk hűlni.
Közben egy tálban a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát, sót, cukrot és sűrűre főzzük.
Négy kisebb formába töltjük és kihűtjük.
Az almák húsát kikaparjuk a héjából, egy kisebb fazékba rakjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, akkor merülő mixerrel pépesítjük, és a tejszínnel krémesítjük.
Ha túl sűrűnek véljük, tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.
Langyosan, a formából kiborított tejbegrízzel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok. 

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése