Printfriendly

2016. december 1., csütörtök

Narancsos csokoládé likőr



Amikor legutóbb csokoládé likőr készült, tudtam, hogy a narancsos változat lesz a következő, amit kipróbálok. Az eredeti recepthez képest picit több tejszín és kevesebb alkohol került bele. Amikor elkészül, még elég erős, de ahogy áll pár napot, úgy érnek csak igazán össze az ízek. A narancs kellemesen érezhető rajta. Igazi krémes, női itóka. Akár még gasztroajándéknak is tökéletes egy csinos kis üvegbe becsomagolva.
Hozzávalók 1 liter likőrhöz:
*16 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*5 dl kávétejszín
*10 dkg étcsokoládé
*2,3 dl vodka
*1 nagyobb kezeletlen narancs leve

A cukrokat a tejszínnel egy kisebb tálban addig melegítjük, míg előbbiek teljesen felolvadnak. Belereszeljük a csokoládét és kevergetve mérsékelt lángon felolvasztjuk benne. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a vodkát és a kifacsart, leszűrt narancs levét. Jól összekeverjük és üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk, és néha alaposan összerázzuk.1-2 hétig biztosan eláll.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése