Printfriendly

2016. december 15., csütörtök

Egyszerű sajtos csillag



A sok édesség után most jól esett egy kis sós finomság. Ez egy nagyon egyszerű sajtos, amit a közelgő ünnep alkalmából csillagformára szaggattam. A belseje puha, omlós és a tetején ropogós a sajt. Azt ne kérdezzétek, hogy másnap is finom-e, mert azon nyomban elfogyott, ahogy kihűlt.
Hozzávalók 2 nagy tepsi csillaghoz:
Tésztába:
*25 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 púpos tk só
*2 tojás sárgája
*12,5 dkg margarin
*2 púpos ek tejföl

Tetejére:
*A maradék tojásfehérje lekenni
*10 dkg trappista sajt szórni

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, valamint annyi tejfölt, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát tudjunk belőle kidolgozni.
Zacskóba csomagolva legalább két órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy kis csillagformával kiszaggatjuk. Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk. Nem szükséges sok helyet hagyni a pogácsák között, mert inkább felfelé növekednek.
A tetejüket lekenjük a tésztából kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




1 megjegyzés: