Printfriendly

2015. augusztus 29., szombat

Hagymás-szalámis melegszendvics

Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.
Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt. 
Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával és szeleteltem mellé paradicsomot is. 
Egy pohár tea remek kiegészítője.



Hozzávalók 4 főre:
*4 sajtos stangli
*6-7 dkg vaj/margarin
*4 nagy szelet szalámi
*2 kis fej vöröshagyma
*5 dkg trappista sajt

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.
A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele.
Végül meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése