Printfriendly

2015. augusztus 16., vasárnap

Tarhonyás karfiolleves

Egy ideje nem hoztam új receptet, mert vendégeink voltak és nem volt lehetőségem fotózni. A nagy meleg is sokáig korlátozott a sütésben, mert nem akartam még tovább melegíteni a lakást a sütő használatával. De most újra itt vagyok és mutatom, hogy mi készült a konyhában.
A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is. 
Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kis fej karfiol
*7 dkg tarhonya
*1 nagy szál sárgarépa
*2 nagy szem krumpli
*1 kis fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk csemege paprikakrém
*1 púpos ek liszt

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
Amint megfőtt a tészta és a karfiol elzárjuk, és melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Finom lehet, nem pirítottad meg a tarhonyát mielőtt beletetted a levesbe?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tényleg finom. Nem, most nem pirítottam meg :-)

      Törlés