Printfriendly

2015. augusztus 21., péntek

Rumos diógolyó

Egy gyors édességre vágytunk. Volt itthon egy kevés dió. Ezt felhasználva készült el ez a fél óra alatt asztalra varázsolható, sütés nélküli finomság.
A hűtőben található, felbontott sárgabaracklekvárt is felhasználtam, de nem jegyeztem meg, hogy pontosan hány kanállal került bele. A lényeg az, hogy annyit adjuk hozzá, amitől nem túl ragacsos a massza, de jól összeálló, és nem morzsálódik szét.
Kiváló vendégváró, mert ha bejelentkeznek a váratlan látogatók (és persze van itthon dió) akkor hamar összedobható. Akár még a gyerekek is bevonhatók a formázásba.


Hozzávalók 35 db golyóhoz:
*35 dkg darált háztartási keksz
*20 dkg darált dió (10 dkg a tésztába és 10 dkg a forgatáshoz)
*20 dkg porcukor
*3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*0,5 üvegcse rumaroma
*sárgabaracklekvár (kb.12-13 jó púpos ek)

Egy tányérba szórjuk a 10 dkg darált diót a forgatáshoz.
Egy tálba mérjük a kekszmorzsát, a maradék 10 dkg darált diót, a porcukrot, a kakaóport.
Kicsit összekeverjük, majd hozzáadjuk a rumaromát és fokozatosan adagolva a lekvárt.
Kézzel könnyen formázható masszává dolgozzuk.
A kekszes tésztából kisebb darabokat tépünk, amit a két tenyerünk között diónyi golyóvá sodrunk.
Alaposan megforgatjuk a darált dióban.
Szép tálcára rendezzük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése