Printfriendly

2015. augusztus 26., szerda

Sajtos ropogós tallér

Kis családom nagyon kedveli ezt a fajta finomságot. Már sokféle receptet kipróbáltam, amik jók voltak és mindig elfogyott a végeredmény, de valahogy egyik sem volt az igazi. Ezért tovább kísérleteztem és kutakodtam. Most azt hiszem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Tökéletesen ropogós sajtost sikerült sütni, aminek nagyon örülök. Tuti biztos, hogy máskor is ezt a receptet fogom használni.


Hozzávalók 65 db tallérhoz:
*250 g liszt
*1 púpos kk só
*0,5 tasak sütőpor
*100 g trappista sajt
*100 g tejföl
*50 g vaj/margarin
*1 egész tojás

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a vajat/margarint, belereszeljük a sajtot.
Kézzel alaposan összedolgozzuk. Könnyen kezelhető, nem ragadós és nem is kemény tészta a végeredmény.
A masszából kisebb darabokat tépünk és a két tenyerünk között apró golyókat sodrunk.
A tallérsütőt alaposan felforrósítjuk és a golyókat rövid idő alatt szép barnára sütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése