Printfriendly

2015. augusztus 3., hétfő

Kanalas szilvás sütemény

Egy roppant egyszerű kevert süteményt készítettem a hétvégén. Nem szükséges hozzá mérleg, csak egy evőkanál. 
Puha, fahéjas és a szilvától kellemesen szaftos. 
Nem lett túl magas, ezért legközelebb egy picit kisebb tepsiben fogom sütni.

Hozzávalók:
*15 púpos ek liszt
*1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
*1 kk őrölt fahéj
*1 nagy tojás
*10 csapott ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*11 ek olaj
*2,5 dl tej
*10 szem szilva

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal.
Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovább keverjük.
Végül a lisztes részt a tojásos masszába szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészített tepsibe öntjük.
A szilvákat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vágjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe mártjuk (így nem süllyednek nagyon a tésztába sütéskor) és a massza tetejére sorakoztatjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése