Printfriendly

2015. augusztus 16., vasárnap

Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában

A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.


Hozzávalók 4 főre:
*2 kisebb csirkemell filé
*0,5 kk só
*7 dl olaj a sütéshez
*3 jó púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz

Bundához:
*2 nagyobb tojás
*1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*3 jó púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
*40 ml tej

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, félretesszük.
Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát).
Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A csirke darabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük és a forró olajba emeljük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése