Printfriendly

2015. szeptember 8., kedd

Karalábés csirkekockák

Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett, zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.


Hozzávalók 3 főre:
*1 közepes csirkemell filé
*1 kisebb, zsenge karalábé
*3 ek olaj
*0,5 kk só
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 kis csokor petrezselyemlevél

A csirkét megtisztítjuk és kb. 1,5*1,5 cm-es kockára vágjuk.
A karalábét megmossuk, meghámozzuk és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.
Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.)
Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet és egész apróra vágjuk.
Ha már puha és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük.
Elzárjuk és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése