Printfriendly

2015. szeptember 25., péntek

Egyszerű tarhonyás hús

Ez egy olyan roppant egyszerű étel, amit mindkét gyermekem szívesen fogyaszt. Ez nagy szó, mert főleg a nagyobbik, ritka válogatós. Sokáig nehezen ment a tarhonya puhára főzése, de amióta ezt a csészés módszert követem, mindig sikerül. Pirospaprikát nem teszek rá, talán kicsit "hóka" is, de így szeretjük.



Hozzávalók 4 főre:
Húshoz:
*2 kisebb csirkemell filé
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2-3 ek olaj

Tarhonyához:
*3-4 ek olaj
*2 csésze tarhonya
*4 csésze víz
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors

A megtisztított csirkét egész apró kockára vágjuk, egy kicsit hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben kevés olajat forrósítunk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal.
Egy kevés vízzel felöntve (Ez kb. 0,5-1 dl. Attól függ, hogy mennyi vizet ereszt a hús.) és lefedve hagyjuk puhára főni.
Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk és kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám).
A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, de általában 2,5 dl-et használok.
Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket.
Jól átkavarjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (leveskockával).
Lefedve, néha megkavarva mérsékelt lángon hagyjuk puhára főni. Kb. 20 perc alatt készre is puhul. Érdemes többször megkavarni, hogy le ne ragadjon.
Ha már a hús puha és elfőtte a levét, akkor a tarhonyához keverjük és tálalásig lefedjük, mert még ez alatt is puhul a tészta.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése