Printfriendly

2015. szeptember 11., péntek

Sajtkrémes bundában sült cukkinikarikák

Igyekszem még kihasználni a kertben termett friss cukkinit, mielőtt végleg tönkremennek a növények. Próbálok új ételeket kitalálni, hogy ne váljon unalmassá. Bár nagyon kedveljük a rántott változatot, de ez most egy egész más, hisz nem ropogós, hanem inkább puha a bunda, amiben a cukkini szaftos, lédús. Remek fogás egy fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, de a hagyományos köretekkel (rizs, krumplipüré vagy főzelék) is kínálhatjuk.


Hozzávalók 3 főre:
*1 nagyobb cukkini
*1 kk só
*3 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*6-7 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 tömlős sajtkrém (100g)
*1 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt
*1 dl tej

A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk.
A magvas részt és a héját eltávolítjuk.
Minden egyes darabot meghintünk sóval és félretesszük kb. 20 percre, míg levet ereszt.
Egy tálba a sajtkrémet a tojással és a fűszerekkel simára keverjük.
(A tömlős sajtot könnyebb eldolgozni, ha korábban kivettük a hűtőből.)
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Sűrű, palacsintaszerű tésztát kapunk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A forgatáshoz egy tálkába szórjuk a lisztet.
A cukkiniról leöntjük a levet, először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a forró olajban közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése