Printfriendly

2015. szeptember 13., vasárnap

Sajtkrémes bundában sült csirkemell

A héten készítettem sajtkrémes bundában sült cukkinikarikákat. Olyannyira "bejött", hogy tudtam, ezt hússal is ki kell próbálnom. Szaftos, puha csirkeszelet lett, amihez a család kérésére rizibizit kínáltam. 

Nagyszerű kiegészítője lett még az édes céklasaláta is.



Hozzávalók 6 szelethez:
*6 nagyobb csirkemell filé szelet
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*7-8 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
*1 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*2 csipet őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
*3 jó púpos ek liszt
*1 dl tej

A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk.
Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk.
A bundához a tojást a sajtkrémmel és a fűszerekkel simára keverjük.
Majd beleszórjuk a lisztet, a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A csirke szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a sajtkrémes tésztában, kicsit lecsepegtetjük.
A kellőképpen felforrósodott olajban közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
 


3 megjegyzés: