Printfriendly

2015. szeptember 18., péntek

Gombás-tejfölös pulykacsíkok

Volt a fagyasztóban egy adag pulyka hús, amit mindenképpen fel akartam használni. Akadt egy kevés gomba is a hűtőben. Így lett a mai ebéd a kettő párosításából egy finom, tejfölös ragu, amihez nokedli köret készült.


Hozzávalók 4 főre:
*1 kg pulyka felső comb filé
*25 dkg gomba
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 közepes, hámozott paradicsom
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk liszt
*3,5 dl tejföl

A pulykáról a hártyás részt eltávolítjuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk és kicsit lecsepegtetjük.
A gombát meghámozzuk, majd vékonyra csíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd a pulykát fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott, hámozott paradicsomot.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul.
Ha puha a hús és maradt még egy kis lé rajta, akkor hozzáadjuk a gombát.
Pár percig együtt főzzük.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, végül beleöntjük a tejfölt.
Ha jól besűrűsödött és az egész átforrósodott, akkor melegen, nokedli körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése