Ma egy húsmentes finomságot hoztam. Lehet, hogy meglepő a töltelék, de érdemes kipróbálni, mert igazán szuper kis étel.
Nálunk nagy sikere volt.
Ez egy szénhidrátdiétába készült változat, de akár sima finomliszttel, morzsával is készíthető.
Palacsintához:
*3 nagy tojás
*1 csapott kk só
*14 dkg gm zabpehelyliszt
*2,5 dl cm mandulatej
*2,5 dl szénsavas víz
*2 ek olaj a tésztába
Töltelékhez:
*kis fej káposzta fele
*olaj
*só
*őrölt bors
*köménymag
Bundázáshoz:
*10 dkg tk tönkölybúzaliszt
*2 nagyobb tojás
*15 dkg tk zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A káposztát
lereszeljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. (Én itt kóstolni szoktam, hogy szükséges-e
még fűszer bele.)
A palacsintákat szétterítjük, elosztjuk rajta a pirított káposztát. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd alulról
feltekerjük úgy, hogy a hatás rész alulra kerüljön. (Tűzni nem tűztem meg, de aki fél, hogy szétjön, nyugodtan használhat 1-1 fogpiszkát hozzá.)
A töltött palacsintákat először teljes kiőrlésű lisztbe, majd tojásba, végül teljes kiőrlésű palacsintába
forgatjuk. Forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése