PrintFrendly

2025. március 8., szombat

Káposztával töltött palacsinta rántva

Ma egy húsmentes finomságot hoztam. Lehet, hogy meglepő a töltelék, de érdemes kipróbálni, mert igazán szuper kis étel. Nálunk nagy sikere volt. 
Ez egy szénhidrátdiétába készült változat, de akár sima finomliszttel, morzsával is készíthető.

Hozzávalók kb 8 db-hoz
Palacsintához:
*3 nagy tojás
*1 csapott kk só
*14 dkg gm zabpehelyliszt
*2,5 dl cm mandulatej
*2,5 dl szénsavas víz
*2 ek olaj a tésztába

Töltelékhez:
*kis fej káposzta fele
*olaj
*só
*őrölt bors
*köménymag

Bundázáshoz:
*10 dkg tk tönkölybúzaliszt
*2 nagyobb tojás
*15 dkg tk zsemlemorzsa

Sütéshez:
*olaj
 
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat. 
A káposztát lereszeljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. (Én itt kóstolni szoktam, hogy szükséges-e még fűszer bele.) 
A palacsintákat szétterítjük, elosztjuk rajta a pirított káposztát. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd alulról feltekerjük úgy, hogy a hatás rész alulra kerüljön. (Tűzni nem tűztem meg, de aki fél, hogy szétjön, nyugodtan használhat 1-1 fogpiszkát hozzá.)
A töltött palacsintákat először teljes kiőrlésű lisztbe, majd tojásba, végül teljes kiőrlésű palacsintába forgatjuk. Forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése