PrintFrendly

2025. március 23., vasárnap

Medvehagymás teljes kiőrlésű sajtos tallér

Nem tudtam kihagyni a medvehagyma szezonban, hogy ne süssek sajtos tallért, mégpedig egy diétás változatot. Érdemes kipróbálni. Igazán finom sajtos ropogós a végeredmény.
Hozzávalók 35 db-hoz
*17 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*8 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*12 dkg sajt
*1 nagyobb tojás
*15 dkg puha vaj
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
 *1 kis csokor friss medvehagyma 

A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott medvehagymát, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tejföllel és a tojással. 
A masszából 20 g-os golyókat sodrunk. 
Felforrósított tallérsütőben mindet ropogósra sütjük, kihűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése