Nem tudtam kihagyni a medvehagyma szezonban, hogy ne süssek
sajtos tallért, mégpedig egy diétás változatot. Érdemes kipróbálni. Igazán
finom sajtos ropogós a végeredmény.
*17 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*8 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*12 dkg sajt
*1 nagyobb tojás
*15 dkg puha vaj
*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
*1 kis csokor friss medvehagyma
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott medvehagymát, majd összedolgozzuk
a puha vajjal, a tejföllel és a tojással.
A masszából 20 g-os golyókat sodrunk.
Felforrósított tallérsütőben mindet ropogósra sütjük, kihűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése