PrintFrendly

2025. március 25., kedd

Nyuszis tészta házilag

Szeretem a házi tésztát, de sajnos mostanában kevesebb időm jut rá. Húsvét közeledtével eszembe jutott, hogy készítek egy alkalomhoz illő levesbetétet, aminek a gyerekek biztosan örülnek majd. Picit időigényes, de számomra kikapcsolódás volt a kivitelezése.
 
A kiszúró, amit használtam egy süti kiszúró része, amit ITT tudtok beszerezni.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg liszt
*1 nagyobb méretű házi tojás
 
A lisztet a tojással addig gyúrjuk, míg már a tészta nem ragad a kezünkhöz. Egy zacskóba becsomagolva kb. 30 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra elnyújtjuk. (Lehet géppel is, én most nyújtófával nyújtottam.) Tetszőleges nyuszi formával kiszaggatjuk. 
Konyharuhán hagyjuk teljesen megszáradni, vagy akár azonnal bő, sós vízben kifőzzük. 
A szaggatásból maradt „hulladék” tésztát újra összedolgozzuk és kevés pihentetés után újra nyújtjuk, szaggatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése