Printfriendly

2019. június 10., hétfő

Diós keksznyalóka


Néha a gyerekekkel kitalálunk valamit és együtt el is készítjük. Így született meg ez az egyszerű keksz is, amihez egy korábbi sütés alkalmával megmaradt diót is fel tudtuk használni. 
Omlós, vajas aprósüti, ami sokáig eláll. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. 
A virág alakú kiszúró formát a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 30 db-hoz
*30 dkg liszt (+egy kevés a nyújtáshoz)
*5 dkg darált dió
*1 csipet só
*2 csapott kk sütőpor
*2 púpozott kk őrölt fahéj
*10 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 közepes tojás sárgája
*20 dkg vaj
*30 db hegyes pálca

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, fahéjjal, a citrom reszelt héjával, vaníliával és a darált dióval. 
Hozzáadjuk a vajat, és a tojás sárgáját. 
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk. 
Lisztbe mártott virágformával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. 
Még melegen beleszúrjuk a pálcát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése