Printfriendly

2019. június 6., csütörtök

Gombás-tojásos kukoricagaluska


A tojásos nokedlit sokan ismerik és szeretik. Ezt a finomságot most kicsit tovább gondoltam, és egy kukoricalisztes változatot készítettem, amit még gombával és pirított hagymával gazdagítottam. 
Ehhez a húsmentes fogáshoz a gombát a Bio-Fungi biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
Galuskához:
*22 dkg kukoricaliszt
*1 kk só
*2 nagyobb tojás
*Kb. ½ dl víz
*1-2 ek olaj a főzővízbe
Gombához:
*30 dkg Amigo barna csiperkegomba
*2-3 ek olaj
*1 nagy csipet só
továbbá:
*4 nagyobb tojás
*1-2 tk konyhakész (gluténmentes) pirított hagyma
*1 csipet só
*1 csipet színes bors

A galuskához a lisztet a sóval, tojásokkal és vízzel összedolgozzuk. A hagyományostól keményebb tésztát olajjal, sóval felforralt vízbe szaggatjuk. Pár perc után leszűrjük, átöblítjük és lecsepegtetjük. 
A gombát kisebb darabokra vágjuk, felforrósított serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ízesítjük sóval. 
Egy másik serpenyőben kevés olajon megsütjük a tojásokat, hozzáadjuk a galuskát, a gombát és készre pirítjuk, ha szükséges utóízesítjük. Melegen, a pirított hagymával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése