Printfriendly

2019. június 12., szerda

Málnás-kesudiós csirkesaláta


Korábban nem igazán szerettük a gondolatot, hogy a gyümölcs párba kerüljön a hússal. Aztán változott a helyzet, és győzött a kíváncsiság. A nagy melegben a könnyebb fogások kerülnek előtérbe, mint például egy egyszerű csirkés saláta némi kesudióval és pár érett málnával. A recept megjelent a Kifőztük magazin 2018. augusztusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*40 dkg csirkemellfilé
*1 púpozott tk grillcsirke fűszerkeverék
*2 dkg kesudió
*2 dkg friss málna
*6-7 nagyobb salátalevél
Sütéshez:
*kevés olaj
Öntethez:
*2 ek olívaolaj
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors

A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon megsütjük a húst. 
Az apróra tépkedett salátát a málnával, dióval, csirkecsíkokkal tányérra rendezzük. Az öntettel meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése