Printfriendly

2019. június 1., szombat

Laskagombás-diós fűszervaj


A sok eső után bízom benne, hogy most már kicsit barátságosabbá válik az időjárás és végre elő lehet venni a grillező felszerelést, eljön az ideje a szabadban való sütögetésnek. Ehhez készítettem egy kis fűszervajat, amihez a szárítmányt a Bio-Fungi Kft biztosította. A fűszervaj pirítósra kenve is remek választás, vagy csak egyszerűen frissensültekhez is felhasználhatjuk. A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg vaj
*2 ek Amigo szárított laskagomba
*2 ek darált dió
*1 nagy csipet só
*1 kezeletlen zöldcitrom reszelt héja és 1 teáskanál leve
*2 kis ág friss kakukkfű
*1 kk olívaolaj

A szárított gombát késes aprítóban vagy késsel pici darabokra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, szárazra töröljük, és apróra vágjuk. A puha vajat ízesítjük a sóval, hozzáadjuk a diót, a gombát, a kakukkfüvet, a citrom levét és héját, az olíva olajat és jól összekeverjük. Két adagban folpackba csomagolva hengerré formázzuk és legalább 1 órát a fagyasztóban pihentetjük. 
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, frissensültekhez, grillezett húsokhoz, esetleg pirítós kenyérhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése