Printfriendly

2018. december 1., szombat

Hóemberes fahéjas keksz


Itt a december, jöhetnek az ünnepi sütik, apró kekszek és egyéb finomságok. Még tavaly vásároltunk (Tesco) egy nagy üveg ünnepi csomagolásba öltöztetett nutellát, amihez ajándékba kaptunk egy süti pecsétet. Most érkezett el az idő, hogy felavassam. Egy nagyon egyszerű kis fahéjas tésztát állítottam össze. Nem volt lehetőségem megszámolni, hogy végül hány darab keksz lett belőle, hisz olyan gyorsan elillant és csak pár darab maradt fotózni. Omlós, picit ropogós, de semmiképpen sem kemény süti lett a végeredmény.
Hozzávalók 2 kisebb tepsi kekszhez:
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*2 kk őrölt fahéj
*5 dkg porcukor
*10 dkg vaj

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, lisztezett felületen kb. 4 mm vékonyra elnyújtjuk. 
A lisztbe mártott süti pecsétet a tésztába nyomjuk, majd egy hozzá illő méretű pogácsa szaggatóval kivágjuk. 
Sütőpapíros tepsibe átemeljük. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 10 perc alatt megsütjük. 
Érdemes figyelni, hogy ha barnulni kezd, akkor kész van. 
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok. 
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése