PrintFrendly

2018. december 21., péntek

Sült tarja káposztás krumplival, pikáns szilvaraguval


Amikor először készítettem ezt az összeállítást, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz majd, és bekerül a kedvencek közé. Már többször kellett újra étlapra tűzni a család kérésére, sőt egy alkalommal vendégváró fogás is lett belőle. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagyobb szelet sertéstarja
*2-3 ek olaj

Körethez:
*40 dkg krumpli
*1 kisebb káposzta fele
*5-6 ek olaj
*1 púpozott kk só
*1 csapott kk őrölt bors
*0,5 kk őrölt köménymag

Szilvaraguhoz:
*40 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 késhegynyi őrölt gyömbér
*0,5 dl vörösbor
*1 csapott tk kukoricakeményítő

A megtisztított és lecsepegtetett tarját bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. Kb. 4 evőkanál vizet öntünk mellé és lefedve 180 fokos sütőben 1 órát puhítjuk, majd a fedő nélkül pirosra sütjük.
A megpucolt krumplit kisebb kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A káposztát lereszeljük, felforrósított serpenyőben az olajon megpirítjuk. Óvatosan beleforgatjuk a krumplit, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.
A kimagvazott, negyed cikkekre vágott szilvát kevés cukorral megszórva és a borral felöntve felforraljuk. Megszórjuk a fűszerekkel. A léből 1-2 evőkanálnyival simára keverjük a keményítőt, majd a ragut besűrítjük vele. 
A sült húst a krumplival és a szilvás raguval kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése