Printfriendly

2018. december 17., hétfő

Mézeskalácsos sütőtökgolyó


Amikor sütőtököt sütök, mindig marad meg egy kevés, ami nem fogy el frissen. A legutóbbi ilyen alkalommal ezt a maradék zöldséget használtam fel egy kis gyors desszert elkészítéséhez. Pár perc csak az összeállítása és azonnal fogyasztható. Természetesen zárt dobozban hűtőben is pár napig jól eláll.
Hozzávalók kb. 20 golyóhoz:
*15 dkg sült sütőtök
*2 ek vaj
*5 dkg porcukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 púpozott kk őrölt fahéj
*1 púpozott kk mézeskalács fűszerkeverék
*10 dkg darált háztartási keksz
*5 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz

A sült tököt villával jól áttörjük, simára keverjük a vajjal, majd ízesítjük a fahéjjal, a mézeskalács fűszerkeverékkel, a cukrokkal és a kekszmorzsával alaposan összedolgozzuk.
Diónyi golyókat sodrunk és megforgatjuk kókuszreszelékben.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése