Printfriendly

2018. december 23., vasárnap

Shiitake gombás-diós töltött dagadó


Nincs ünnep töltött hús nélkül. Én azért kedvelem, mert előre elkészíthető, az adott napon pedig már csak a szeleteléssel, és a tálalással kell foglalatoskodni. 
Dekoratív, hidegtálon is kínálhatjuk. Nagy adag, ezért remek vendégváró fogás. Érdemes kipróbálni :-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 8 személyre
*1,2 kg felszúrt dagadó
*1 kk só
*1 kk őrölt bors
*1 púpozott ek mustár
Töltelékhez:
*30 dkg darált sertéscomb
*2 nagyobb csirkemáj
*3 dkg dió
*2 nagy szelet kenyér
*5 nagyobb tojás
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*2 csapott tk só
*1 kkl őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
Sütéshez:
*1 ek mangalicazsír

A megtisztított dagadót szárazra töröljük, bedörzsöljük kívülről és belülről is mustárral, megszórjuk sóval és borssal. 
A töltelékhez két tojást keményre főzünk, megpucoljuk, apróra vágjuk. 
A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. 
A gombát kisebb darabokra, a petrezselyem levelet apróra vágjuk. A csirkemájat elkaparjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 
A diót száraz serpenyőben világosra pirítjuk, durvára aprítjuk. 
A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, a dagadóba töltjük. 
A nyílásokat bevarrjuk vagy hústűvel összetűzzük. 
Zsírral kikent fedeles tepsibe fektetjük, 1 dl vizet öntünk mellé. 
180 fokra előmelegített sütőben fedő alatt legalább 120 percet puhítjuk. 
Majd fedés nélkül néha a szaftjával meglocsolva pirosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése