Printfriendly

2018. december 15., szombat

Déli tőkegombás nyúlragu leves


Itt az ideje a tartalmas, meleg leveseknek. Bár nálunk ritkán kerül nyúl az asztalra, de ez a leves most igazán finom lett és az egész családnak nagyon ízlett. Egy olyan különleges gomba került bele, amitől igazán aromás, ízletes lett az étel. A déli tőkegombát a Bio-Fungi biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is. Próbáljátok ki :-)
Hozzávalók 6 személyre
*40 dkg nyúlhús
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*2 liter leves alaplé
*2 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb petrezselyem
*2 nagyobb krumpli
*10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
*10 dkg Amigo déli tőkegomba
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk morzsolt tárkony
*2 dl tejszín
*2 csapott ek liszt
a tálaláshoz:
*citrom

Az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, a felkockázott nyúlhúst fehéredésig pirítjuk rajta. Az alap lével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a hús puhulásáig főzzük. 
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, a kockára vágott krumplit és a zöldborsót. 
Amikor puhák a zöldségek, belerakjuk a folyó víz alatt megmosott gombát. 
10 perc főzés után besűrítjük a liszttel elkevert tejszínnel. 
Ha szükséges, ízesítjük még fűszerekkel. 
Melegen, citrommal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése