Printfriendly

2018. november 25., vasárnap

Rozmaringos sütőtökágyon sült csirkecomb


Férjem egyik nagy kedvence ez az étel. Ha sütőtök szezon van, kéri, hogy a sült csirke mellé dobjak be egy kevés tököt is jó sok rozmaringgal megspékelve. Gyakran asztalra is kerül, mert idén rengeteg sütőtökkel ajándékozott meg kicsiny kertünk.
Igazán könnyű, egyszerű fogás, érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 egész csirkecomb
*2 tk sültcsirke fűszerkeverék
*1 púpozott tk fokhagymás só
*0,5 kk őrölt bors
*3-4 ek olaj
*1 kisebb sütőtök
*2 nagyobb szál rozmaring (vagy 1 evőkanál morzsolt) 

A sütőtököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, kisebb kockára vágjuk. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal, összeforgatjuk, hogy a zöld fűszer és az olaj mindenhol bevonja a tököt. 
A háromféle fűszert összekeverjük, megszórjuk vele a megtisztított combokat, amiket a sütőtökágyra fektetünk. 
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben legalább 1 órát puhítjuk, majd fedő nélkül párszor a szaftjával meglocsolva pirosra sütjük. Melegen, a rozmaringos tökkel és párolt rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése