Printfriendly

2018. november 18., vasárnap

Amerikai gombás húskenyér


A magyar konyha mellett igyekszem más nemzetek fogásait is kipróbálni. Amikor egy amerikai oldalon megláttam ezt az ételt, tudtam, hogy el fogom készíteni, no azért egy kis módosítás azért történt a gomba belecsempészésével. Nagyon érdekes íz világú, de igazán finom ebédünk lett. Melegen és hidegen is remek húsos fogás. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 6 személyre
*50 darált sertéscomb
*25 dkg Amigo barna bébi-csiperkegomba
*2 nagy szelet (teljes kiőrlésű) kenyér
*0,5 dl tej
*2 nagyobb tojás
*3 púpozott ek ketchup
*1 púpozott ek mustár
*1 púpozott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
a kenegetéshez:
*3 púpozott ek ketchup
*1 púpozott ek barna cukor
a tálaláshoz:
*friss saláta vagy krumplipüré

A kenyérszeleteket beáztatjuk a tejbe, alaposan kicsavarjuk, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük a fűszerekkel, beledolgozzuk az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat. Sütőpapíron veknit formázunk belőle és a papírral együtt egy magasabb falú sütőformába emeljük. 
Két evőkanál vizet öntünk mellé és lefedve, előmelegített 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel legalább 50 percet puhítjuk. 
Ha túl sok leve sül ki, akkor azt leöntjük. 
Fedő nélkül, a cukorral elkevert ketchuppal kenegetve további 20 percet sütjük. 
Langyosan vagy hidegen szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése