PrintFrendly

2018. november 11., vasárnap

Diós almáspite-morzsa


Volt itthon pár darab régebbi alma, amiből egy nagyon egyszerű és alakbarát desszertet készítettem. Nincs benne semmi nehézség, kezdő háziasszonyok is könnyűszerrel megcsinálhatják és cukorbeteg, illetve IR diétába is illeszthető. Igazi őszi csemege, az almától szaftos, a fűszerektől pedig ünnepi illat lengi be a lakást. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 5 személyre
a morzsához:
*10 dkg zabpehelyliszt
*1 csipet só
*5 dkg darált dió
*5 dkg apró szemű zabpehely
*1 ek négyszeres erősségű édesítő
*10 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
a töltelékhez:
*6 nagyobb alma

A morzsa hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és hűtőbe rakjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcshúst apróra daraboljuk, megforgatjuk a fahéj és a fűszerkeverék elegyében. 
Egyenletesen elosztjuk 5 vajjal kikent kerámia szuflé formában. Lisztezett kézzel rámorzsoljuk a zabpelyhes tésztát. 
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése