Printfriendly

2018. november 24., szombat

Cavatelli bolognese


Imádok házi tésztát készíteni, az valahogy úgy megnyugtat, és persze enni is. Természetesen a boltival össze sem lehet hasonlítani az ízét. Most egy diétába illeszthető változatot találtam ki, mégpedig egy olasz tésztafajtát sodortam, a cavatellit, de erről korábban már ITT írtam. Paradicsomos pulykaraguval, sajttal kínáltam. Igazán tartalmas, ízletes ebéd lett belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
a tésztához:
*14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*6 dkg durum búzaliszt
*Kb. 1 dl víz

a raguhoz:
*25 dkg darált pulykahús
*1 közepes vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 csapott kk fokhagymássó
*0,5 kk őröltbors
*2 dl sűrű paradicsomlé
*2 nagyobb, lédús paradicsom (lehet fagyasztott is)

a tálaláshoz:
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)

A kétféle lisztet összedolgozzuk a vízzel, golyót formázunk. Becsomagolva fél órát pihentetjük. 
A tésztából kisebb darabot tépünk, 1 cm vékony rudat sodrunk, amit 1,5 cm-es részekre vágunk. 
A darabokat egyenként a hüvelykujjunkkal végigsodorjuk a csigabordázón. Bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a forró olajon, majd fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk az előzőleg meghámozott paradicsomot és annyi vizet, ami épp ellepi. Lefedve a hús puhulásáig főzzük. A paradicsomlével összeforraljuk és melegen, a kifőtt tésztával, valamint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése