Printfriendly

2018. november 4., vasárnap

Francia gombás nyúlragu


Nagyon ritkán használok nyúlhúst, mint alapanyagot, pedig tényleg finom és könnyű fogás készíthető belőle. Most egy gombás, szaftos étel lett az ebéd, ami kicsit, de nem túlzottan pikáns. Tökéletes összhangot alkot a bor, a mustár, a kakukkfű benne. Azt hiszem a sült után ez lett a második nyulas kedvencünk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg nyúlhús
*25 dkg Amigo barna bébi-csiperkegomba
*1 közepes vöröshagyma
*1 gerezd zúzott fokhagyma
*2 ek olaj
*3 púpozott ek vaj
*2 ek mustár
*2 kis ág kakukkfű
*1 púpozott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*0,5 dl száraz fehérbor
*3 dl tejszín

A felforrósított vaj és olaj keverékén megfonnyasztjuk a megpucolt, apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk az apróra kockázott húst. 
Ízesítjük a fűszerekkel, mustárral, felöntjük a borral és annyi vízzel, ami ellepi. 
Lefedve a hús puhulásáig főzzük. 
Hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát és a tejszínt, majd hagyjuk besűrűsödni. 
Melegen friss kenyérrel vagy rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése