Printfriendly

2018. április 3., kedd

Tojáskrémes karfiolsaláta


Most egy olyan egyszerű karfiolsalátát készítettem, amit köretként fogyasztottunk sült csirkéhez. Az első alkalom után már kétszer is asztalra került, mert nem várt sikert aratott.  Akár az ünnepről megmaradt főtt tojások is felhasználhatjuk hozzá. 
Érdemes kipróbálni, ha már picit unjuk a megszokott köreteket. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre:
*1 kis fej karfiol
*4 nagyobb keményre főtt tojás
*1 ek mustár
*2 ek majonéz
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 púpozott ek tejföl

A karfiolt apró rózsáira szedjük, és sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A keményre főtt tojásokat késes aprítóban a fűszerekkel, mustárral, majonézzel, és tejföllel krémesre dolgozzuk. 
A kihűlt karfiolt óvatosan beleforgatjuk a tojáskrémbe. 
Sültekhez, vagdaltakhoz köretként kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése