Printfriendly

2018. április 30., hétfő

Kardamomos csokilencsés keksz


Ez az egyik legfinomabb keksz, amit eddig készítettem. Gyorsan a gyerekek kedvence is lett, már az első alkalom óta többször is megsütöttem a kérésükre. Kívül roppanós, belül omlós és nagyon sokáig ilyen is marad. Ha nincs otthon csokilencse, akkor egyszerűen apróra vágott csokoládéval is helyettesíthetjük. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 30 kekszhez
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor
*½ kk szódabikarbóna
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*1 kávéskanál őrölt kardamom
*2 közepes tojás
*15 dkg barnacukor
*10 dkg vaj
*8 dkg ét csokilencse

A cukrokat habosra keverjük a tojásokkal, olvasztott vajjal. Beledolgozzuk a fűszerekkel, sütőporral, szódabikarbónával elvegyített lisztet, végül beleszórjuk a csoki lencsét. 
Lisztezett kézzel diónyi golyókat sodrunk, sütőpapíros tepsire rakjuk helyet hagyva közöttük, mert sütés közben terülnek. 
160 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése