Printfriendly

2018. április 22., vasárnap

Kelkáposztás-sonkás rántott csirketekercs


A rántott csirke olyan étel, hogy ha nincs legalább minden héten egyszer, akkor az már szentségtörésnek számít a gyerekek szerint. Néha kicsit már unalmas, ezért próbálom variálni, változatokat létrehozni. Legutóbb a frankfurti leveshez vásárolt kelkáposztából tettem félre egy kicsit, és némi sonkával tekercseket készítettem. Igazán mutatós, és nem a megszokott fogás lett a végeredmény. Habos krumplipürével és egy kevés friss salátával kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin áprilisi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 kisebb csirkemellfilé
*4 kelkáposztalevél
*4 vékony szelet sonka
Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bőven

A káposztalevelek vastag erét kivágjuk, pár percre lobogó vízbe rakjuk, ezután hideg vízre szedjük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük. 
A csirkemellet hosszában bevágjuk úgy, hogy az egyik szélén nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük a fokhagymás sóval, borssal. 
Ráfektetünk egy káposztalevelet, egy szelet sonkát, szorosan feltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
A tekercset lisztbe forgatjuk, utána kissé felvert tojásba, végül zsemlemorzsában. 
Bő olajban mérsékelt lángon pirosra sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetjük. 
Ha kihűlt, felszeleteljük és krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése