Printfriendly

2016. augusztus 16., kedd

Túrós sztrapacska



Szeretem a hagyományos konyhát, de van úgy, hogy nem félek a változtatástól sem és eltérek a megszokottól. Ha valaki sztrapacskáról hall, akkor a juhtúró jut az eszébe. De ha épp nincs itthon, megteszi a tejföl és a tehéntúró is. Ez egy nem túl nagy adag, csak két felnőtté, mert a gyerekek nálunk sajnos nem szeretik ezt a fogást.
Hozzávalók 2 főre:
Tésztához:
*50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
*20 dkg liszt
*1 közepes tojás
*1 púpos kk só

Továbbá:
*10 dkg tehéntúró
*3 ek tejföl
*15 dkg szalonna

Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.
Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni.
Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A túrót alaposan áttörjük és a tejföllel jól elkeverjük.
A szalonnát a bőre nélkül apró darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A pörcöt kiszedjük a zsírból, majd a tésztát átforgatjuk rajta, kicsit hagyjuk átmelegedni.
A túrós tejföllel és a pirított szalonnával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése