Printfriendly

2016. augusztus 4., csütörtök

Leveles batyuban sült csirkegolyók



Egyszerű húsos fogás egy kevés maradék leveles tészta felhasználására. Akár melegen, akár hidegen is fogyasztható, de hidegtálon is megállja a helyét. Friss salátával vagy habos krumplipürével is kínálhatjuk.
Hozzávalók 6 batyuhoz:
*25 dkg leveles tészta
*25 dkg csirkemell filé (1 közepes darab)
*1 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 kis szál sárgarépa
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 csapott ek zsemlemorzsa
*1 kisebb tojás lekenni

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A golyókhoz a csirkemell filét ledaráljuk, majd ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a tojást, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott petrezselyemlevet, a zsemlemorzsát.
Alaposan összedolgozzuk és 6 egyforma méretű golyót sodrunk belőle.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk, majd 6 db kb. 11*11 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Minden tészta közepére teszünk egy húsgolyót.
A tészták belső szélét egy kis ecset segítségével, vízzel lekenjük, majd batyuszerűen összefogjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy felvert tojással.
200 fokon kb. 40 percig sütjük alul-felülsütéssel.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése