Printfriendly

2016. augusztus 29., hétfő

Pácolt paradicsomos csirkenyárs



Ez egy nagyon könnyű és kicsit pikáns fogás. A paradicsom elég intenzív ízt kölcsönöz a húsnak. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes grillen elkészíteni, mert úgy még finomabb a csirke.
Hozzávalók 4 főre:
*2 kisebb csirkemell filé
*1 dl olaj
*3 púpos tk sűrített paradicsom
*0,5 kk só
*1 púpos kk fűszerpaprika
*1 púpos tk ételízesítő
*3-4 evőkanál olaj a sütéshez

A páchoz az olajat, a paradicsommal, a sóval, fűszerpaprikával és az ételízesítővel simára keverjük.
A megtisztított húst kb. 2*2 cm nagyságú kockára vágjuk, és a pácba forgatjuk.
Hagyjuk pár órát pihenni, de jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.
Pár darabot félbetört saslikpálcára tűzünk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a nyársakat közepestől mérsékeltebb lángon pár evőkanálnyi olajon megsütjük.
Melegen, sült krumpli körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése