Printfriendly

2016. augusztus 10., szerda

Csirkés vitaminsaláta sajtkockákkal



A sok édesség után jól esik egy könnyű, színes saláta, amiben természetesen van egy kevés csirke is. Most apróra vágott sajtkockákkal is gazdagítottam. Ismét a kedvenc fokhagymás-tejfölös öntettem kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*1 tk csirke fűszersó
*2-3 ek olaj
*1 nagy marék jégsaláta levél
*1 kisebb fej lila hagyma
*1 közepes csemegeuborka
*2 közepes paradicsom
*1 kisebb fehér paprika
*2-3 dkg trappista sajt
*1 csipet só
*2-3 csipet szezámmag

Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.
Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.
A lila hagymát és a paprikát vékony karikára vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.
A sajtot egész apró kockára vágjuk.
A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.
A tetejére szórjuk a sajtot.
Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.
A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése