Printfriendly

2019. szeptember 6., péntek

Rizses cukkinitallér


A cukkini jöhet minden mennyiségben. Volt is belőle bőven a kertben idén is. Természetesen a rántott változat a legkedveltebb, de egy idő után már valami másra vágyunk. Ez a fogás lehet önálló étel egy kis mártogatós társaságában, de köretként is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 10 tenyérnyi tallérhoz
*1 közepes cukkini (tisztítva mérve 20 dkg)
*10 dkg főtt rizs
*3 nagy tojás
*1 nagy csokor friss kapor
*1 púpozott kk fokhagymássó
*5 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*kevés olaj a sütéshez

A cukkini két végét levágjuk, ha van benne magos rész, azt eltávolítjuk. A zöldséget durvára reszeljük, megszórjuk a fokhagymás sóval. Pár percet pihentetjük és a keletkezett levet leöntjük. Hozzáadjuk a főtt rizst, a villával kissé felvert tojást, az apróra vágott kaprot, a borsot és a rizslisztet. Jól összekeverjük. Serpenyőben, kevés felforrósított olajon evőkanálnyi adagot elsimítunk és mindkét oldalát világosra sütjük. 
Melegen és hidegen is finom fogás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése