Printfriendly

2019. szeptember 14., szombat

Citromkrémes-mákos keksztekercs


Most nem kapcsoltam be a sütőt, csak gyorsan összeállítottam egy egyszerű édességet. A mák remek páros a citrusfélékkel, ezért is alkalmaztam ezt a kombinációt. Hihetetlen gyorsasággal el is fogyott. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 
A mákdarálót a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 20 szelethez
Tésztához:
*30 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg porcukor
*5 dkg mák
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 ek rum
*20 dkg vaj
*2 evőkanál tej
Krémhez:
*15 dkg vaj
*10 dkg porcukor
*1 nagy kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kezeletlen lime reszelt héja

A puha vajat a porcukorral, a citromok reszelt héjával simára keverjük. 
A mákot ledaráljuk, majd a kekszmorzsával, a porcukorral, vaníliás cukorral elvegyítjük, a vajjal, és ha szükséges kevés tejjel összedolgozzuk. Két folpack réteg között téglalap alakúra és 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a citromos krémmel. A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük. 
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük.

2 megjegyzés: