Printfriendly

2019. szeptember 11., szerda

Cukkinibundás süngomba


Néha igazán jól tud esni egy húsmentes finomság, még ha a család igenis odavan a húsos fogásokért. Most süngombát készítettem, mégpedig egy másik zöldséggel kombinálva. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. A süngombát a Bio-Fungi biztosította. A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók személyenként:
*5 dkg Amigo süngomba
Bundához:
*1 nagy tojás
*1 bébi cukkini (tisztítva mérve 10 dkg)
*0,5 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt


A gombát kisebb darabokra vágjuk. 
A cukkinit sajtreszelőn finomra reszeljük, hozzáadjuk a villával felvert tojást, a sót, borsot, zúzott fokhagymát és a liszttel jól összekeverjük. 
A gombát megmártjuk a cukkinis masszában, bő forró olajban megsütjük. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Melegen krumpli körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése