Printfriendly

2019. szeptember 15., vasárnap

Cukkinis-gombás spagettitál


Érdemes még kihasználni az utolsó zsenge cukkini terméseket, és készíteni egy könnyű, laktató fogást. Tényleg egyszerű, gyorsan az asztalra varázsolható, nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg spagetti
*20 dkg csirkemellfilé
*8 dkg Amigo délitőkegomba
*1 kisebb cukkini
*2-3 dl tejszín
*3-4 ek olaj
*1 ek vaj
*só
*őrölt bors
*3 nagyobb ág friss kakukkfű
*1 tk mustár

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A felforrósított olaj és vaj keverékén fehéredésig pirítjuk az apróra kockázott húst, hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük a fűszerekkel, a friss kakukkfűlevelekkel. Ha puha a hús, beleforgatjuk a félkarikára vágott cukkinit. Együtt pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt. Beleforgatjuk a tésztát. Ha szükséges utóízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése