Printfriendly

2019. szeptember 16., hétfő

Céklás-tonhalas tésztasaláta


Ebben az évszakban a kedvencem a cékla. Bár kissé elhanyagolt zöldség, de mi nagyon szeretjük. Nem is nagyon bonyolítottam túl, egy könnyű tésztasalátát késztettem. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*10 dkg szezám penne
*1 nagy cékla (tisztítva mérve 15 dkg)
*1 kis olajos tonhalkonzerv (5 dkg)
*3-4 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*2 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fehérbors

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük. 
A céklát bő vízben puhára főzzük, a héját ledörzsöljük, majd a reszelő nagy lyukán lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük. A tejfölt a majonézzel, a sóval, borssal elkeverjük, hozzáadjuk a céklát, a halat, a tésztát. Jól összeforgatjuk. Ha szükséges utóízesítjük. Érdemes pár órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése