Printfriendly

2017. július 21., péntek

Patisszonkrémleves kolbászmorzsával

Ismét egy tökös recept, hisz a kert csak úgy ontja magából a friss zöldségeket. Olyan egyszerű, hogy fél óra alatt el is készül. Tudom, a csillagtök hámozása kicsit macerás, de szerintem nem vészes. Roppant hamar megpuhul. A kolbász, a kapor és a fokhagyma jól kiegészítik egymást. Nekem még hidegen is nagyon ízlett.
Hozzávalók 4 főre:
*2 kisebb patisszon (tisztítva mérve 60 dkg)
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 púpozott tk só
*4 nagy gerezd fokhagyma
*1 dl tejszín
*8 dkg füstölt kolbász
*1 kis csokor friss kapor

A patisszonokat kisebb darabokra vágjuk, meghámozzuk és a magvas részt kanállal kivájjuk. Az apróra kockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk és átforgatjuk rajta a felkockázott csillagtököt. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Lefedve a patisszon megpuhulásáig főzzük. Merülő mixerrel pépesítjük, majd a tejszínnel krémesítjük. A vékonyra karikázott kolbászt apróra tépkedjük, és serpenyőben kicsit megpirítjuk. A meleg levest a kolbászmorzsával és az apróra vágott kaporral kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése