Printfriendly

2017. július 20., csütörtök

Oreokrémes keksztekercs


Van úgy, hogy nem akarjuk a konyhát tovább melegíteni a sütő bekapcsolásával, ilyenkor jól jön egy sütés nélküli édesség. A keksztekercs abszolút befutó, de néha jó egy kis csavart, egy kis újdonságot belecsempészni. Ez nálam most egy pár darab abból a bizonyos, nagy népszerűségnek örvendő kakaós kekszből. Egyszerű, nem is szükséges hozzá sok alapanyag és biztos sikert arat a család körében.

A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.

Hozzávalók 8 főre:

Tésztához:

*35 dkg darált háztartási keksz

*10 dkg porcukor

*3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor

*1 ek rum

*8 púpozott ek sárgabaracklekvár


Töltelékhez:

*15 dkg porcukor

*12 dkg vaj

*7 darab oreo keksz

*3 púpozott evőkanál kókuszreszelék


A töltelékhez a porcukrot simára keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kekszekből kiemelt krémet, az apróra tört kakaós kekszet, és a kókuszreszeléket. 
A darált háztartási kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral, majd összedolgozzuk a rummal, lekvárral. 
A kekszes masszát Folpackon téglalap alakúra, és 4 mm vékonyra elnyújtjuk. Megkenjük a krémmel. 
A szélesebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük, és Folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát. 



A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése