PrintFrendly

2017. július 13., csütörtök

Húsos cukkinikarikák rántva



Minden szezonban sok cukkinit fogyasztunk, hisz a kert bőségesen ellát bennünket ezzel a finom zöldséggel. Általában rántott formában készül az első adag. Most gondoltam egyet, és egy kevés húst is töltöttem bele, mégpedig csirkét, ami a legjobban kedvelt nálunk. Persze ez helyettesíthető pulykával, vagy akár sertéssel is. Fokhagymás mártogatós készült hozzá, de akár hagyományos körettel, krumplipürével vagy sült krumplival is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes cukkini
*1 kk só

Töltelékhez:
*25 dkg darált csirkemellfilé
*1 csapott kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma

Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:
*2-3 dl olaj

A meghámozott cukkinikat kb. 1,5 cm vékony karikára vágjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a közepüket. Meghintjük sóval és félretesszük.
A töltelékhez a darált húst ízesítjük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és jól összedolgozzuk.
A cukkiniról leöntjük a keletkezett levet, majd minden karika közepébe nyomkodunk egy kis tölteléket. 
Majd óvatosan megforgatjuk lisztben, majd a kissé felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Serpenyőben felforrósított olajban, közepesnél mérsékeltebb lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen és hidegen is finom fogás.



A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



1 megjegyzés:

  1. Ugyanilyen, de mégis más: zsenge tököt töltök, zsemlés-húsos töltelékkel.

    VálaszTörlés