Printfriendly

2017. július 4., kedd

Hideg meggyleves szederrel

Ebben a csodás időben mi más is készülhetne, mint gyümölcsleves. Egy kis könnyű kanalazni való némi extrával. Olyan csodás, óriási fekete szeder terem idén a kertünkben, hogy kár megfőzni, ezért csak frissen ment a kész levesbe, mint egyféle levesbetét. Hidegen a legjobb, csak nehéz kivárni, hogy jól lehűljön.
Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg meggy
*15 dkg fekete szeder
*1 nagy csipet só
*2-3 ek cukor
*1 tk őrölt fahéj
*5-6 db egész szegfűszeg
*2 ek vaníliás pudingpor
*2 dl sűrű tejszín

A megtisztított meggyet dupla annyi vízben feltesszük főni, mint maga a gyümölcs. (Én pár darabot kimagvaztam, ez adja a lé csodás színét, de a többit egészben hagytam. Természetesen ez ízlés kérdése.) 
Ízesítjük a fűszerekkel. 
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk pár evőkanál forró leves lével, és kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besűrűsödni, majd jól behűtjük. 
A szeder szemekkel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése