Printfriendly

2017. július 22., szombat

Morzsás meggyes pite



Párom anyukájától kaptunk egy jó nagy adag meggyet. Egy részét a hűtőben tároltam, hogy majd készítek belőle valamit. Ebből felhasználva sütöttem meg ezt az egyszerű sütit, aminek omlós a tésztája, ropogós morzsa borítja a fahéjas meggy réteget. A gyümölcsre csak házi vaníliás cukor került, ezért nem túl édes maga a süti, de a porcukor ezt jól ellensúlyozza. Alig tudtam pár szeletet megmenteni a fotózáshoz, olyan kapós volt. Sajnos már egy morzsa sincs belőle.
Hozzávalók 8 főre:
Morzsához:
*12 dkg liszt
*7 dkg porcukor
*7 dkg margarin

Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 kk sütőpor
*6 dkg porcukor
*6 dkg margarin
*0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kisebb tojás sárgája
*1 dl tejföl

Töltelékhez
*60 dkg meggy (vagy1 üveg magozott meggybefőtt)
*1 kk őrölt fahéj
*2 ek búzadara

Először a morzsa alapanyagait gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk és hűtőbe rakjuk.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, amit lisztezett felületen a sütőpapírral bélelt (20*30 cm) tepsi méretére nyújtunk, majd a sodrófára feltekerve belefektetjük.
Megszurkáljuk villával, megszórjuk búzadarával, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a jól lecsepegtetett meggyet. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, majd rászórjuk a morzsát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése