Printfriendly

2015. december 7., hétfő

Kolbászhússal töltött dagadó



A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagydarab, de pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.

Hozzávalók 4 főre:
*90 dkg-os sertés dagadó
*25 dkg darált sertés hús
*1 jó púpos tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk csemege paprikakrém

Továbbá:
*0,5 dl olaj
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 ek zsír

A dagadót alaposan megtisztítjuk és egy éles késsel felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, paprikával, paprikakrémmel.
A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk. A nyílást cérnával bevarrjuk.
Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel.
Ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.
Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.
A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, kiemeljük a zsírból és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése