A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor
nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most
kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék
összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagydarab, de
pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.
Hozzávalók 4
főre:
*90 dkg-os sertés dagadó
*25 dkg darált sertés hús
*1 jó púpos tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém
*1 tk fűszerpaprika
*1 kk csemege paprikakrém
Továbbá:
*0,5 dl olaj
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 kk házi fokhagymakrém
*2 ek zsír
A dagadót alaposan megtisztítjuk és egy éles késsel
felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal,
fokhagymakrémmel, paprikával, paprikakrémmel.
A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk. A nyílást cérnával bevarrjuk.
Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal,
fokhagymakrémmel.
Ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.
Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt
eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.
A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, kiemeljük a zsírból és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése